Test

20130212_133445

Aangenaam kennis te maken

Goedendag allemaal, mijn naam is Stefan Stoltenborg en ben woonachtig in Arnhem. Momenteel studeer ik Small Business & Retail Management aan het Saxion te Deventer. Ik doe deze opleiding omdat ik het bedrijfsleven zeer interessant vind. Ik wil succesvol een bedrijf kunnen runnen met mijn eigen creativiteit, innovatieviteit en gedrevenheid. Ik stop veel tijd en moeite in mijn werkzaamheden. Tijdens mijn opleiding heb ik open dagen, meeloop dagen, bedrijfsbezoeken en de introductie verzorgd. Ook heb ik in de opleidingscommissie van mijn opleiding gezeten. De reden dat ik deelnam aan de opleidingscommissie was, omdat ik graag processen wil(de) verbeteren. Het gaat er bij mij niet alleen om wat je wilt of kunt maar ook wat je ermee doet. Mijn doel in mijn leven is gelukkig zijn door voldoening  te halen uit mijn doelstellingen. Ik beoefen voornamelijk werkzaamheden waar ik energie van krijg in plaats van dat het mij energie kost! Ook krijg ik energie van mensen die mij inspireren. En dat hoeven niet persè top ondernemers te zijn. Ik vind het niet relevant hoeveel mensen je ‘onder je hebt’ of hoe hoog je in de Quote 500 staat. Niet iedereen heeft gelijke kansen. Inspirerend vind ik: personen die ook aan andere denken en niet alles voor eigen belang doen, mensen die positief in het leven staan ongeacht de situatie waarin zij verkeren en toch proberen het beste ervan te maken. Personen met een winnaarsmentaliteit, winnaars hebben een reden, verliezers een excuus.

Naast mijn opleiding ben ik bestuurslid van Stichting Chica, ontwikkelingshulp voor het onderwijs in derde wereld landen. De reden dat ik aan ontwikkelingshulp doe is omdat ik het belangrijk vind om een toegevoegde waarde voor de maatschappij te zijn. Mijn drijfveer om dit te bewerkstelligen is groot omdat ik weet dat door onze inzet kinderen naar school kunnen. Hierdoor krijgen zij ook een kans om zich te ontwikkelen. De projectreis in augustus 2013 naar Oeganda was een indrukwekkende en inspirerende reis. Een reis dat je nooit vergeet en waardoor mijn motivatie nog groter is geworden om kinderen in ontwikkelingslanden te helpen…

Mijn hobby`s

Netwerken, presenteren, bourgondische eten, films en reizen 

Mijn favoriete vakken op school

Bedrijfskunde is het vakgebied dat zich bezighoudt met de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Voornamelijk praktijk gericht. Veel inzichten worden ontleend aan de praktijk en aangewend om de strategie en organisatie van bedrijven en andere organisaties aan te passen. Inkoopverkoop en marketingkwaliteitszorgondernemingsfinancieringmanagement van bedrijfsprocessenpersoneelszaken en bedrijfsstrategie, juridische, psychologische en technische processen in bedrijven komen aan bod. Waar vooral mijn interesses in liggen heb ik onderstreept.

Marketing is alles wat een bedrijf doet om de verkoop van producten of diensten te bevorderen. De menselijke activiteit gericht op het vervullen van behoeften en verlangens door middel van ruil. Lange termijn relaties met je afnemer realiseren en herhalingsaankopen creëren zijn toegekende termen in de marketing

   
Hoe ik graag mijn koffie wil hebben

; )

Graag met melk en een beetje suiker

Verschil ondernemer en manager

Ondernemer: doorzettingsvermogen, creatief, netwerken, passie, meer risico`s. Werken voor eigenbelang, voornamelijk zelf veel doen, puur voor jezelf.

Manager: delegeren, plannen, organiseren, sturen en beslissen, communiceren, analyseren. Delegeert en controleert veel.

 

Werkwoorden Onderzoek Conclusie

 

Naast mijn parttime baan richt ik mij op het ondernemerschap. Samen met mijn businesspartners zal ik vanaf september 2017 actief zijn om een startup op te zetten (salesadviesbureau). In september 2015 ben ik begonnen om mijn toekomstvisie uit te schrijven, onder begeleiding in het Start-Up Center in Enschede. Deze persoonlijke zoektocht heeft mij doen beseffen dat ik naast een parttime baan ook mijn eigen persoonlijke invloed en creatie wil praktiseren in de maatschappij. Er is niet één bepaalde definitie voor een startup. Kort gezegd is een startup een bedrijf met een vernieuwend idee waarbij een product gemaakt wordt die schaalbaar en herhaalbaar is. Dit product is gemaakt door middel van nieuwe technologie. Schaalbaar en herhaalbaar betekent dat het product één keer wordt gemaakt en steeds opnieuw kan worden verkocht.

 


 

 

 

 Opvallendste kernwaarde Eigenschappen Scholing Levenstijl Kenmerken