Stichting Chica

stichting1

 

 

 

 

 

Over Stichting Chica
Onderwijs is kennis, kennis is ontwikkeling. Ieder kind heeft recht op onderwijs en ontwikkeling. Stichting Chica wil door het realiseren van onderwijskundige projecten voor kinderen in Oeganda, het kennisniveau van deze groep kinderen verbeteren en ontwikkelen. De kinderen en jongeren hebben hierdoor betere toekomstmogelijkheden.

Why?
Meer dan 7 jaar ben ik bestuurslid bij Stichting Chica geweest. Een van mijn kwaliteiten en tevens een belangrijke kernwaarden waar ik veel waarde aan hecht is behulpzaamheid. De reden waarom ik bestuurslid was van Stichting Chica is omdat ik onder andere behulpzaamheid nastreef. Ik hecht waarde aan dat mensen klaar staan voor elkaar. Je kunt niet alles alleen en samen sta je sterker. Ik vind het niet relevant welke auto je rijdt of hoe hoog je in de Quote 500 staat. Niet iedereen heeft gelijke kansen. Mensen die ook aan andere denken en ook daadwerkelijk anderen helpen en niet altijd alles voor eigen belang doen zijn voor mij inspirerend.

Naar school gaan is erg belangrijk voor iedereen. Naar school gaan lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet. Op school maak je vrienden. Op school leer je onder andere rekenen en lezen. Op school ontdek je waar je goed in bent. Je leert ook begrijpen wat er gebeurt: met jezelf, met andere mensen en waarom alles is, zoals het is. 

Door onze inzet kunnen er kinderen naar school. Kinderen die les krijgen in ontwikkelingslanden houden de informatie wat zij leren op school niet alleen voor zichzelf. Zij geven het door aan familie en vrienden. Ik hoop door de generaties heen dat zij (nagenoeg) dezelfde kansen krijgen als wij.  

Mijn toegevoegde waarde  Reisverslag Afrika Website Stichting Chica