Opleiding

logo saxion klaar

 

Opleiding
Op dit moment volg ik de opleiding Small Business & Retail Management. Het is een zakelijk ingestelde studie die je opleidt tot zelfstandig ondernemer of ondernemend manager. Tijdens de opleiding maak je kennis met het ondernemerschap en volg je vakken als marketing, financieel management, onderzoeksvaardigheden en management. De studie is met verloop van tijd steeds meer praktijkgericht en individueel ingesteld. Zo leer alles over het bedrijfsleven en ontwikkel je de benodigde ondernemers-vaardigheden voor later. Door een commerciële instelling, een flinke dosis zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en creativiteit hoop ik de studie succesvol af te ronden.

Expertise
Binnen de opleiding heb ik vooral veel interesse voor de vakken gespreksvaardigheden en bedrijfskunde. Bij bedrijfskunde, ook wel organisatieanalyse leer je alles over de organisatie en marktomgeving van bedrijven. Ook dit vak is voornamelijk praktijk gericht en maakt veel gebruik van inzichten, strategieën en organisatiestructuren van bestaande bedrijven. Naast het vak bedrijfskunde ligt mijn voorkeur bij de volgende vakken: verkoop, marketing, kwaliteitszorg, management van bedrijfsprocessen, personeelszaken en bedrijfsstrategie.

Afgestudeerd
Als afgestudeerde draag je de titel van Associate Degree of Business Administration en heb je voldoende kennis om een eigen onderneming te starten of als ondernemend manager te werken in diverse branches. Bijpassende functies zijn regiomanager, marketing & sales-functionaris van een retail-bedrijf, product- of accountmanager of bedrijfsadviseur.

Saxion Deventer
Om de volgende redenen heb ik gekozen voor Saxion Deventer:

  • Persoonlijke benadering > Je bent absoluut geen nummer, je mening telt en de leraren nemen je serieus.
  • Inzicht door reflectie > Reflectie is erg belangrijk, waardoor je zelfkennis en vakkennis vergroot wordt.
  • Ruimte voor oriëntatie > Je kunt je goed verdiepen in je eigen interesses.
  • Nadruk op praktijk > De theorie is smal, diep en vooral kwalitatief.
Mijn nevenactiviteiten binnen de opleiding

 

school afbeelding 2