Missie

Missie
‘Wat wil ik bereiken in mijn leven? Wat vind ik belangrijk?” Om hier antwoord op te geven heb ik een persoonlijke missie geschreven. Dit geeft richting in mijn leven en maakt mij bewuster van mijn acties. Daarnaast kan ik zo beter toetsen of ik ‘de goede kant op ga’. Een goed geformuleerde missie kan ik vervolgens vertalen naar persoonlijke doelen en plannen, zodat ik later niet denk: ‘had ik maar…’

Persoonlijke missie

,,Ik ga de confrontatie zo veel mogelijk aan met mijzelf in plaats van met anderen.”

Door voornamelijk de confrontatie aan te gaan met mijzelf in plaats van met anderen streef ik mijn eigen doelen na en zorg ik ervoor dat het meer kans van slagen heeft. Hoe meer ruis op de lijn, hoe langer het duurt voordat ik mijn doelstellingen behaal. Ik probeer hiermee mijn energie zo optimaal mogelijk te gebruiken. Door deze methode kwam ik achter mijn wensen en heb ik mijn Sweet Spot ontdekt. De Sweet Spot zijn mijn talenten, mijn passies en mijn persoonlijkheid. Mijn talenten zijn activiteiten die mij makkelijk afgaan, waar ik heel goed in ben, mijn passies zijn de activiteiten die ik graag doe, waar ik energie van krijg en ik mij krachtig door voel. Samen vormen deze talenten en passies mijn unieke kracht! Je unieke kracht is een goede houvast voor de soort functie die je graag zou beoefenen. Je persoonlijkheid wordt gevormd door de manier waarop en met wie je graag werkt. Dit bepaalt sterk in wat voor soort bedrijf je graag werkt. Door het volgen van mijn Sweet Spot heb ik zelfs zo nu en dan mijn wensen voorbij weten te streven! Het voorbijstreven van mijn wensen en de ‘salesrush’ is het beste euforische gevoel voor mij wat er bestaat. Voor mij zijn dat momenteel de momenten die het leven betekenisvol maken en waarvoor ik iedere dag wil opstaan.

Ik denk dus goed na over belangrijke zaken zoals, wat maakt het leven voor mij zinvol, wie ben ik, wat kan ik, zit ik op mijn plek, waar wil ik ‘staan’ in de toekomst en hoe ga ik dat bereiken? Door reflectie en constant kritisch te kijken naar mijn wensen en kwaliteiten ontstaan deze antwoorden vanzelf.