Toegevoegde waarde

“Wat ben je waard?”
“Wat heeft een bedrijf, een onderneming, een instituut of een organisatie aan jouw kwaliteiten?”
“Wat is je persoonlijke toegevoegde waarde?”

– Ton Capello, docent Organisatie Analyse

Persoonlijke kwaliteiten
De bovenstaande vragen werden mij gesteld tijdens een college van Ton Capello, docent Organisatie Analyse. Om er achter te komen waar mijn onderscheidend vermogen ligt heb ik aan de hand van reflectie geprobeerd om deze vragen voor mijzelf te beantwoorden. Als het gaat om mijn toegevoegde waarde, dan weet ik van mijzelf dat ik altijd gemotiveerd ben en dat ik mij voor 110% inzet. Daarnaast ben ik creatief, initiatiefrijk, leergierig en meedenkend. Ook ben ik kritisch en heb ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel, waardoor ik altijd erg nadenk over mijn eigen werkzaamheden.

Zakelijke kwaliteiten
Naast persoonlijke kwaliteiten zijn zakelijke kwaliteiten ook belangrijk. Op de werkvloer doe ik vaak net iets meer dan er verwacht wordt. Wat ik doe, wil ik zo goed mogelijk doen. Deze winnaarsmentaliteit zorgt vaak voor een goed resultaat. Naast deze aangeboren kwaliteiten, heb ik de laatste jaren ook aangeleerde kwaliteiten opgedaan. Door tijd en moeite te investeren ben ik steeds beter geworden in presenteren, verkopen en netwerken. Op deze manier wil ik later goed kunnen samenwerken, in een team met mensen die allemaal doen waar zij goed in zijn, zodat het werk succesvol en leuk blijft!

Werkhouding
Ik weet van mijzelf dat ik een prettige werkhouding heb, wat betreft zakelijke afspraken en gebruiken. Éen onderdeel daarvan is het ‘goede fatsoen’. Ik vind het niet meer dan normaal om afspraken na te komen, professioneel en eerlijk te zijn en op tijd te komen. Wanneer je op deze manier met elkaar samenwerkt levert het energie op, inplaats van dat het energie kost… Zo wordt werken leuk. En dan krijg je er nog geld voor ook. Door deze werkhouding benut ik mijn tijd effectief, ga ik met veel plezier naar het werk en vind ik het vaak jammer dat de werkdag erop zit!